Lunch menu zmienia się co tydzień – aktualne znajduje się na naszych social media.
SAŁATKI
Sałatka z brukselką 🌱
Brukselka, brokuł, ser podpuszczkowy, dressing z jarmużu, marynowana dynia, pomidor koktajlowy, pestki dyni, czarna soczewica
39
Sałatka z kaczką
Sałata rzymska, roszponka, filet z kaczki, dressing malinowy, malina, pomidor koktajlowy, płatki migdałów
45
PRZYSTAWKI
Tatar z polędwicy wołowej
Szalotka, ogórek kiszony, sól lubczykowa, emulsja z żółtka, majonez z czarnym czosnkiem, łuskwiak
59
Krewetki
Czosnek, szalotka, relish paprykowy, kawior kokosowy, chips z jarmużu, Grana Padano, ciabatta
52
Kiełbaska cielęca
Placek ziemniaczany, burak, piwo Koźlak, glazura grzybowa, szczypiorek
39
Set tatarów na chlebie żytnim
Tatar z polędwicy wołowej, tatar z wędzonego buraka, tatar ze śledzia sherry
49
Deska serów regionalnych 🌱
ser kozi, ser Bursztyn, wędzona ricotta z Leśniczówki, krakers, miód lawendowy, ser podpuszczkowy z Leśniczówki, konfitura borówkowa
ZUPY
Fasolowa 🌱
Fasola czerwona, młoda soja, emulsja z lubczyku, palony ziemniak
25
Kartoflanka
Boczek konfitowany, boczniak królewski, crème fraîche, oliwa koperkowa, xo grzybowe
27
DANIA GŁÓWNE
Kartacz 🌱
Soczewica czerwona, topinambur, sos cebulowy, xo grzybowe, smażony jarmuż, marynowana czerwona cebula
37
Pierogi z sarną
Ragout z sarny, demi glace, musztarda francuska, macerowana żurawina, śmietana jałowcowa
59
Polędwica wołowa
Kluski śląskie, modra kapusta, demi glace
139
Kurczak supereme
Pierś z kurczaka, brązowa pieczarka, polenta z parmezanem, brokuł, kruszonka ziołowa
55
Kaczka
Puree z marchwi, brukselka, chutney z czarnej porzeczki, jus drobiowy, puder drożdżowy
69
Halibut
Puree z topinamburu, boczniak królewski, skorzonera w kawie, jarmuż, jus ze śmietanką
89
Golonka
Pomme puree, kapusta włoska, chips ze skóry wieprzowej, melasa cebulowa, sos chrzanowy
67
MAKARONY
Tagliatelle z polędwiczką wieprzową
Polędwiczka wieprzowa, pieczona dynia, pesto z brukselki, marynowane pomidorki koktajlowe, pestki dyni, Bursztyn
39
Pappardelle grzybowe 🌱
Grzyby leśne, szalotka, czosnek, rozmaryn, burrata, marynowany łuskwiak
47
DESERY
Krem malinowy
Biszkopt, Nałęczowskie Ciemne, chrupka z białej czekolady, coulis malinowe
22
Ciastko czekoladowe
Słony karmel, lody mleczne, krokant
25
MENU DZIECIĘCE
Rosół
Kluski kładzione
16
Kopytka
emulsja maślana
18
Sznycel drobiowy
Frytki, mizeria
24

