
Menu lubelskie
Cebulowa z Goraja
Golas, kruszonka chlebowa, skwarki / pistacje
25
Kluski gryczane
Kwaśna śmietana, pesto szpinakowe, brukselka, piklowana dynia, ricotta z Leśniczówki, słonecznik
38
Kaczka po Zamojsku
Purée z kalafiora, kalafior, jus ze śliwką suszoną, krokiet jaglany, rodzynki, orzech laskowy
67

Menu małopolskie
Zupa Zoproska
Wywar korzenny, jagnięcina, fasola, rydze, puder z mięty
25
Oscypek
Mus z oscypka, mini kukurydza, żurawina, chałka, skwarki / pistacje
29
Moskol
Palone masło, sos grzybowy, bryndza podhalańska, figa
34
Polska wołowina
Antrykot, dodatki (2 do wyboru): pomme purée / purée z topinamburu / purée z kalafiora / rydze / brukselka / pieczona marchewka / boczniaki / kalafior, sos do wyboru: grzybowy / RWS / z fermentowanym pieprzem / jus ze śliwką suszoną
89
Boczek z Podstolic
Boczek z dzika, purée z topinamburu, brukselka, sos z fermentowanym pieprzem, konfitura z rokitnika
79
Gałki sadczane
Śliwka sechlońska, sos z pieczonej kapusty, kruszonka chlebowa, rydze, biała rzodkiew
35
Kremówka wadowicka
Ciasto francuskie, krem z ricotty, śliwka, cukier puder sosnowy
25

Menu łódzkie
Zupa z Bani
Velouté z dyni, dynia piklowana, prażuchy, gzik, szałwia
25
Tatar z kaczki
Suszone żołądki, speck, szalotka, oliwki Kalamata, majonez chrzanowy, mus z żółtka
43
Leberka
Chleb gryczany, pâté z gęsi, boczniaki, mus z jabłka, popcorn z kaszy, puder grzybowy
32
Pieróg
Ricotta, orzech laskowy, śmietanka, szałwia, agrest w muscovado
35
Jagnięcina ze świniarki
Udziec jagnięcy, RWS, obsypa miętowa, pomme purée, marchew, boczniaki
82
Jesiotr
Palony olej, orkiszotto, beurre blanc, cukinia, dressing cytrusowy, mus z jabłka, czubryca
78
Babka drożdżowa znad Mrogi
Rum, curd z rokitnika, mascarpone, crème fraîche, karmel z muscovado, mięta
25
Deski
Deska wędlin dojrzewających naszej produkcji
Pieczywo
46
Deska polskich serów
Miód, krakersy
38
Menu dziecięce
Rosół
Kluski kładzione
16
Kluski gryczane
Bułka tarta, kwaśna śmietana
19
Sznycel drobiowy
Frytki, mizeria
25