Lunch menu zmienia się co tydzień – aktualne znajduje się na naszych social media.

SAŁATKI
Sałatka z burratą 🌱
Rukola, szpinak, burrata, pesto szpinakowe, szparagi, marynowana cebula czerowona, nerkowce, marynowane pomidorki koktajlowe
47
Sałatka ze szczawiem 🌱
Sałata rzymska, szczaw, truskawka, marynowany rabarbar, bób, biała rzodkiew, chips z groszku, dressing na bazie syropu z czarnego bzu
39
Sałatka z koftą wołową
Sałata masłowa, kwaśna śmietana z fermentowanym pieprzem, jaja sadzone, ziemniak, szczypior, rzodkiewka
45

DANIA GŁÓWNE
Kopytka 🌱
Crème fraîche, szałwia, szparagi, masło, kruszonka serowa, wiśnie w syropie
39
Sandacz
Purée z bobu, bimi, młoda marchew, sos z cydru lubelskiego
74
Polędwica wołowa
Sos berneński, szparagi w boczku, kruszonka panko
129
MAKARONY
Tagliatelle z krewetkami
Cydr lubelski, masło, szalotka, czosnek, chilli, krewetki, szpinak, grana padano
47
Zielone papardelle
Pomidorki koktajlowe, czosnek, bazylia, oliwa, szynka dojrzewająca, ser bursztyn
43
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim 🌱
Pesto z czosnku niedźwiedziego, szparagi, straciatella, oliwki kalamata
39

ZUPY
Chłodnik z sałaty masłowej 🌱
Rzodkiewka, szparag, botwinka, twarożek z koziego sera, jajo, zioła
25
Bulion z perliczki
Pierś z kurczaka kukurydzianego, groszek cukrowy, młoda marchew, zest z cytryny, oliwa miętowa
30

PRZYSTAWKI
Tatar z polędwicy wołowej
Chips pomidorowy, szalotka, pesto bazyliowe, majonez z fermentowanym pieprzem, rukiew wodna, pieczywo
55
Krewetki
Tataki, groszek cukrowy, majonez wasabi, biała rzodkiew
49
Szparagi w boczku
Jajo poszetowe, sos berneński, kruszonka panko, szczypiorek
29
Młody ziemniak 🌱
Bób, maślanka z oliwą szczypiorkową, rzodkiewka, koperek, gzik
27

DESERY
Sernik na zimno
Galaretka z truskawkami z syropem z czarnego bzu, chrupka czekoladowa, twaróg z Bychawy, truskawki
22
Lody Portofino
Trzy gałki, kruszonka czekoladowa, owoce
25
Krem lawendowy
Ciastko palone masło, piklowany rabarbar, żel rabarbarowy, chips czekolada-truskawka
25
DESKI
Deska wegetariańska 🌱
Hummus z botwiny, szparagi, majonez wasabi, ricotta, młody ziemniak z gzikiem, rzodkiewka, ogórek, chips z groszku
42
Deska przysmaków
Szparagi, ser podpuszczkowy, piklowany rabarbar, polędwiczka wieprzowa, gzik, ćwikła, cebularz
57
Deska serów regionalnych 🌱
ser kozi Amaltei, ser bursztyn, gouda z Leśniczówki, ser podpuszczkowy z Leśniczówki, krakers, miód, konfitura z truskawki z syropem z czarnego bzu
67
MENU DZIECIĘCE
Rosół
Kluski kładzione
16
Kopytka
emulsja maślana
18
Sznycel drobiowy
Frytki, mizeria
25